Z konsola srodkowa nie jest tak łatwo. Zeby ją zdemontowac to musisz rozebrac cała konsole miedzy siedzeniami zaczynajac od podłokietnika - pokolei demontujac wszystko w kierunku konsoli srodkowej. Musisz tez zdemontowac schowek od pasazera oraz zdemotowac równiez konsole po stronie kierowcy.
A wiec pokoleio :
Demontaż podłokietnika odbywa sie porzez zdjecie tego okrągłego plastiku po stonie kierowcy - na zatrzaski jest - oraz jego druga czesc po stone pasazera. Pod nim jest sruba mocujaca podłokietnik.
Nastepnie wyjmujesz popielniczka tylna- pociagasz do góry - tam sa 2 sruby- zdejmujesz pierwszy plastik - odeppnij jeszcze przewody od zapalnicki.
astepnym krokiem jest odkrecenie 2 srub koło dzwigni hamulca recznego trzymajacy kolejny plastic, oraz wyciagasz popielniczke przedni - odkrecasz ojej obudowe - tam sa 2 sruby a pod nia kolejne 2 sruby.
Kolejna rzecza jest zdemontowanie schowka od pasazera - dwie sruby masz u jego dołu oraz 3 kolejne u góry jak go otworzysz - uwazaj na kabel od podswietlenia schowka
Nastepnie bierzemu sie za demontaz konsole po stronie kierowcy. Odkręcasz 2 srubyprzy osłonie licznika ( u góry za zaslepkami) zdejmujesz osłone od góry - troche nergicznie pociagasz - na dole sa zatrzaski oraz oporsc sobie kierownize całkiem na dó i odepnij listewke z tkaninia która łaczy sie z osłona kolumny kierowniczej. Pod osłona licznika jest 1 srybka mocujaca konsole srodkowa.
Nastepnie zdejmujesz czarna osłone koło pedałów - odkrecic trzeba 2 srubki - pod nia jest jeszcze 1 srubka on konsoli.
Nastepnie zdejmujesz osłobe zezpieczników - odkrecasz chyba 2 lub 3 srybki ( odkrec tez stubkli mocujace skrzynke z bezpiecznikami )
Jedna sróbka od konsoli jest schowana pod przełacznikiem swiateł. Jego sie wyjmuje poprzesz jednoczesne wcisniecie i przekrecenia pokretła i lekie pociagniecie do siebie jesli nie wyskoczycały. Jak go wyjmiesz to nastepnie wyjmij ten plastik co go otacza i w którym jest jeszcze reg wys oswietlenia/lub reg natezeniea oswietlenia) po wyjeciu tego plastiku w głebi jest i srubka
Jak zdejmiesz wszystko po lewej i prawej stronie konsoli srodkowej to bedziesz widział gdzie jeszcze sa srubki od konsoli srodkowej - dokłądnie nie pamietam ale jest ich chyba 2 lub 3. Jesli chcesz całkowiece wyjac konsole srodkowa to musisz zdemontowac przyciski, radio i reszte.
Mama nadzijeje ze w mniejszy lub wiekszy stopniu moj opois pomoze ci przy wykonania w/w czynnosci. Starałem sie to opisac jak najjasniej.
Ale jak chcesz przewody przeciagnac, to nic nie trzeba targac z tych rzeczy. Odkrecasz schowek wyjmujesz radio i masz bardzo duzo miejsca. Przewody przepuscisz przy progach po jednej i drugiej stronie, a do kierowcy odkrecasz dodatkowo taka plaska kratke. Nie trzeba demolowac calej konsoli.
w tym problem że ja przewody mam, tylko są tak wyprowadzone i takie krótkie że mam problem z wyjeciem radia. Muszę albo je przedłużyć albo spróbować trochę wyciągnąć a bez demont. konsoli środkowej się nie da.
Komentarz